De Kleine Herakles

Speelperiode 2016-2018

Lang, lang, laaaaaang geleden was er een klein jongetje dat graag groot, groter, ‘groots’ wilde zijn. Met grote mensen-praatjes, grote mensen-spierballen en grote mensen-dingen!

Centraal staan een op hol geslagen smartphone die zich opwerpt als orakel en de peuter Herakles die alle taken uitvoert die hem worden opgeworpen. Maar brengt het orakel hem wel wat hij echt wil? of weet het ding eigenlijk van toeten noch blazen en maakt zijn eigen fantasiewereld hem grootser dan hij ooit had gedacht?

 

In een wereld van sociale media is communicatie dichterbij en tegelijkertijd verder weg dan ooit. Zoals de griekse goden ooit elkander beschuldigden van de meest triviale dingen en hun tronies botvierden op onschuldige stervelingen zo wanen wij ons haast onoverwinnelijk achter een cynische muur van passief agressieve comments en emoticons zonder ons af te vragen hoe de boodschap nu werkelijk ontvangen wordt. Ons alwetende broekzak orakel lijkt ons geluk en macht te brengen maar missen we niet iets?

 

Herakles danst, springt en swingt zich een weg door zijn fantasiewereld om er uiteindelijk één mee te worden wars van al het volwassenen gekakel en het ge-orakel.

De kleine Herakles is een vrolijke en visueel oogstrelende multimediale voorstelling voor kinderen vanaf twee jaar en hun begeleiders. Met zowel analoog als digitaal poppenspel. Een poppenspeler op het podium en een speler achter zijn laptop die de projecties live kan manipuleren.

 


De kleine Herakles is de nieuwe titel van Roeptoeters & Blaaskaken.

duur: 45 minuten

leeftijd: vanaf 2 jaar

regie advies: John de Winter

concept, software en ontwerp: Willem Jan de Jong

ontwerp poppen en spel: Irene Laros

 

 

***recensie theaterkrant