Locatie

Ons pand is een rijksmonument en lokaal beroemd om het smidsklokje. Een uurwerk met bewegende figuren dat rond 1780 door hoefsmid Johannis Verkerke in de top van de oostgevel is geplaatst. Het woonhuis en theater dateren uit ongeveer 1760. de huidige aanpandige smederij is “nieuwbouw” en diens constructie gaat terug tot omstreeks 1925.

Het pand heeft al die jaren dienst gedaan als smederij, later had het naast een smidse ook een winkelfunctie. De travalje is in 2014 mede door lokale inspanningen terug geplaatst om het oude straatbeeld in ere te herstellen. Oud-Vossemeer is ook beroemd om zijn ambachtsheerlijkheid en het prachtige ambachtsherenhuis. Het beulszwaard dat tentoongesteld staat in het ambachtsherenhuis is gesmeed door Jan Verdonk, hoogstwaarschijnlijk in “onze” smederij…

In 2016 hebben wij het pand gekocht en in de voormalige winkelruimte van circa 50m2 is een klein theater gerealiseerd met ruimte voor ongeveer 30 toeschouwers dat tevens dienst doet als repetitieruimte en productie atelier. In de aanpandige smederij is een opslag en nog een productie atelier gerealiseerd.